Minröj

Inställningar

Vi använder cookies för att spara inställningar som du gör här. Läs mer
rutor
rutor
%
Detta kvalificerar som ett stort minfält.
Din plats

Begränsa minfältets storlek i webbläsaren.
pixlar
pixlar

ms

home

Topplistor för X

Snabbast på minfält

 

Spelet går ut på att röja ett minfält utan att detonera någon av minorna. Det finns många varianter av minröj-spel men det mest kända är nog MS Röj som följde med tidigare versioner av Windows. Det som speciellt utmärker Minröj på den här sidan är att alla minfält skapas slumpmässigt, men på ett sådant sätt att det alltid är möjligt att komma fram till en lösning utan att behöva gissa.

Spelregler

Spelplanen består av ett rutnät där vissa rutor innehåller minor. Till en början är rutornas innehåll okänt. För att avslöja innehållet i en ruta klickar man på den.

Vinner gör man när alla rutor, som inte innehåller minor, har avslöjats.

Markera minorna med flaggor ⚑

Genom att studera siffrorna som anger hur många minor rutorna gränsar till kan man räkna ut vilka rutor som innehåller minor. För att lättare hålla reda på var minorna är kan rutorna markeras med flaggor. Det skyddar även mot oavsiktliga klick eftersom det inte går att avslöja innehållet i en ruta så länge den är flagg-markerad.

Flaggorna kan placeras ut (och tas bort) genom att högerklicka på rutorna med muspekaren. Om man använder en pekskärm håller man istället fingret nedtryckt tills flaggan blir synlig. Tiden för hur länge fingret måste hållas nedtryckt kan ändras bland inställningarna.

Snabba tider läggs till i topplistan

Man måste inte jäkta när man spelar Minröj. Att försöka klura ut lösningen i sin egen takt kan vara en rolig och avkopplande fritidssysselsättning som dessutom ger hjärnan bra träning, men för den som är mer tävlingsinriktad kan det vara en utmaning att försöka använda så lite tid som möjligt. Om ens tid är tillräckligt bra får man möjlighet att lägga till sitt namn bland topplistorna.

Varje land och världsdel har sina egna topplistor. Eftersom dataverktyg.se är en svensk hemsida så antas spelarna vara från Sverige men detta går att ändra bland inställningarna. Topplistorna delas med onlinetoolz.net som har den engelskspråkiga versionen av spelet.

Tidzonen på spelarens egna dator används för att bestämma datum. Detta är anledningen till att man ibland kan se nya tider dyka upp för gårdagens listor eller varför det redan kan vara en hel del tider för aktuell dag även fast det inte var länge sedan det blev en ny dag för en själv. Övergången till ny dag är något förskjuten och inträffar cirka två timmar efter midnatt.

Det finns även tre olika topplistor beroende på hur stort minfält som används.

Ett ytterligare krav som gäller för samtliga storlekar är att antalet minor inte får vara fler än 40 %.